وظایفی که در انجام تکالیف درسی ،به عهده والدین می باشد

ساخت وبلاگ

تعریف تکلیف :

از نظر آموزشی کلیه ی فعالیت هایی که معلمان در جهت تکمیل یا کاربردی کردن آموزشی های کلاسی یک دانش آموز مقرر می کند عنوان تکلیف را به خود می گیرد.

هدف تکلیف :

دست یابی دانش آموزان به مهارت های کلامی، نوشتاری، حسی -حرکتی ،فکری و... می باشد.

ویژگی های تکلیف سودمند :

1- تثبیت آموخته ها

2- پرورش ابتکار وخلاقیت

3- کاربردی نمودن مطالب درسی

 4-استفاده از آن نتایج آن در ارزشیابی

وظایفی که در انجام تکالیف درسی ،به عهده والدین می باشد:

1-قاطعیت و جدیت والدین در انجام کارها نقش تعیین کننده ای در حرف شنوی بچه ها در انجام کارهایشان از جمله تکالیف درسی دارد. والدینی که قاطع و مصمم هستند، کارهایشان را به موقع انجام می دهند، در واقع الگوی عملی در اختیار کودک قرار می دهند. کودک باید بداند که اگر قرار است کاری را انجام بدهد، دلیلی ندارد بهانه تراشی کند یا به دنبال راه فرار بگردد زیرا هر کس در منزل وظیفه ای دارد که باید انجام بدهد.

2- علاوه بر قاطعیت، والدین باید مهربان باشند و با مهر و محبت از کودک بخواهند وظیفه خود را انجام دهد.

3- برنامه درسی تنظیم شده  توسط والدین برای انجام تکالیف درسی فرزندشان ،در عین منظم بودن باید قابل انعطاف باشد و با مشورت و مشارکت بچه ها تنظیم شود. والدین باید دقیقا توقع خود را از کودک عنوان و مشخص کنند که پس از انجام تکالیف چه کار تفریحی می تواند انجام دهد.

4- گاهی از او بپرسیم که تصمیم می گیرد تکالیفش را چگونه انجام دهد. این کار برای جلوگیری از بهانه تراشی کودکان بهترین شیوه است. از او بپرسیم با توجه به این که تکلیف زیادی داری، ترجیح می دهی چگونه آن را انجام بدهی ؟ اگر تکالیفت تمام شد، دوست داری چه کار کنی. اگر کودک به رفتن به پارک ابراز تمایل کرد به او بگویید اگر تا ساعت 6عصر ، تکالیفت را انجام دهی می توانیم به پارک برویم. تکرار چندین باره «تکلیفت را بنویس»، «چقدر طولش می دهی»، «چرا اذیت می کنی»، «تو شاگرد تنبلی» و... نه فقط به ترغیب کودک به انجام تکالیفش منجر نمی شود بلکه باعث می شود او مقابله به مثل کند.

5- توجه به تفاوت کودکان از سوی والدین امر بسیار مهمی است و نباید برای کودکان ضعیف تر سختگیری بی جا کرد. بعضی کودکان کندتر هستند و نیاز به زمان بیشتری برای نوشتن دارند، برخی دیرتر درس را متوجه می شوند و برخی علاقه کمتری نسبت به یک درس نشان می دهند. همین ویژگی باعث می شود کودک مرتب از انجام تکالیف طفره برود و والدین که ریشه مشکل را پیدا نکرده اند، روز به روز سخت گیرتر می شوند و مشکل کودک را تشدید می کنند. بنابراین مقایسه درس کودکان با یکدیگر کار اشتباهی است.

چه انتظاری در انجام تکلیف توسط دانش آموز باید داشته باشیم ؟

1- دانش آموزان  بدانند میزان کمک والدین محدود است

(تکلیف خودشان است نه تکلیف والدین، پس نباید انتظار داشته باشند ، والدین تکالیف آنان را انجام دهند.)

2- مدیریت زمان در انجام تکلیف را فرا گیرند.

(به موقع شروع کنند ودر زمان مشخص به پایان برسانند.)

3- حضور والدین را دلیلی برای انجام تکلیف ندانند

( فقط زمانی که والدین هستند ، به انجام تکلیف نپردازند ووقتی آن ها نیستند به جای انجام تکلیف ، وقتشان را به بطالت بگذرانند.)

 

کاوشگران کوچک آسمان...
ما را در سایت کاوشگران کوچک آسمان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : avalihaasemana بازدید : 226 تاريخ : يکشنبه 28 آذر 1395 ساعت: 21:35