با دانش آموزانی که کمتر از توانشان موفقیت کسب می‌کنند، چه باید کرد ؟

ساخت وبلاگ

ساعت‌ها ست که کتاب و دفترهایش روی زمین پهن است . این عادت هر روزه‌اش است که بعد از آمدن از مدرسه به اتاقش می‌رود؛ کتاب و دفترهایش را به منظور خواندن و انجام تکالیف از کیفش در می‌آورد و درست تا فردای همان روز تا دقایقی قبل از مدرسه آن‌ها را جمع نمی‌کند! درست چند دقیقه قبل از رفتن به مدرسه آن‌ها را که ناقص و یا بی آنکه خطی از آن نوشته شده باشد جمع می‌کند و...   چاره چیست ؟ 

 

همیشه علتی برای اینکه وضعیت تحصیل کودک آن طور که باید و شاید خوب نیست، وجود دارد. باید علت‌ها را بررسی کرد و بعد با توجه به مشکل دانش آموز به او کمک کرد و راهکار ارائه داد. اولین و شاید مهم‌ترین مسئله این است که شاید برخی کودکان مشکل یادگیری داشته باشند و این مشکل جلوی موفقیت آن‌ها را در مدرسه می‌گیرد و ممکن است به مشاوره‌های تخصصی نیاز داشته باشند.

 گروهی دیگر ممکن است دچار مسایل عاطفی و احساسی باشند از جمله جدایی والدین؛ مرگ یکی از آن‌ها، به دنیا آمدن فرزند دیگر و ...که در این موارد باید از متخصص کمک گرفت.

 به طور کلی برخی کودکان دیرتر ارزش‌های خود را نشان می‌دهند و به اصطلاح، دیر تر شکوفا می‌شوند یا به عبارتی، کمی دیرتر به بلوغ فکری می‌رسند. این مسئله گاهی به ژنتیک بر می‌گردد و جنبه ارثی دارد که برخی افراد دیرتر به رشد و بلوغ فکری می‌رسند.

 دانش آموزی که زیاد در تحصیل موفق نیست مرتب سرزنش و تحقیر می‌شود، باید فشار را بر روی آنان کم کرد. او خود به خوبی درک می‌کند که نتیجه کارش راضی کننده نیست؛ بنابراین انتظارات زیاد از حد را متوقف کنید و به طور مداوم از کودک نمره بالا نخواهید. والدین باید اهداف خود را با کودک واقع بینانه تعیین کنند، با این کار هم تنش‌های بین کودک و اولیا کم می‌شود و هم کودک اعتماد به نفس بیشتری خواهد یافت.

 باید از روش‌های ایجاد انگیزه برای کودک استفاده کرد و وی را تشویق به تلاش کرد البته این تشویق نباید حالت شرطی برای کودک پیدا کند و او به این باور برسد که تنها در مقابل گرفتن هدیه و تشویق است که باید درس بخواند.

 باید موفقیت در تحصیل و بازگشت خوبی‌ها از طریق آن را در وجودش نهادینه شود که تنها کار خوب او پاداشش همان نمره و احساس خوبی است که دریافت می‌کند.

 در کودکان احساس امنیت ایجاد کنید. واکنش‌های مثبت و همراه با تشویق، خیلی مفیدتر و موثر تر از شکایت‌ها و ابراز نارضایتی مداوم هستند.

 همواره کودک را راهنمایی کنید تا در رسیدن به اهدافش ثابت قدم تر باشد. همیشه او را تشویق کنید و برانگیزید که به راه خود ادامه دهد. مطالعات نشان می‌دهد والدینی که در مواقع موفقیت به فرزندانشان توجه نشان داده‌اند و درباره آن موفقیت با آن‌ها صحبت کرده‌اند باعث موفقیت و پیروزی بیشتری در فرزندانشان شده‌اند.

 بنابراین والدین باید حمایتگر فرزندشان باشند و او را با تشویق‌ها و ابراز نظرات مثبت خود علاقه‌مند کنند و به وی بفهمانند که چه انتظاراتی از او دارند. پدر و مادرها باید به کودک کمک کنند تا احساس خوبی نسبت به درست انجام دادن وظایفش داشته باشد و حس کند والدین به کاری که انجام می‌دهد، علاقه‌مند و به آن توجه دارند. 

کاوشگران کوچک آسمان...
ما را در سایت کاوشگران کوچک آسمان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : avalihaasemana بازدید : 226 تاريخ : يکشنبه 28 آذر 1395 ساعت: 21:35